torstai 31. lokakuuta 2013

Syyskokous 11.9.2013

Vanhempainyhdistyksen kokouksessa oli paikalla vanhempien edustajia kaikilta luokka-asteilta ja useimmilta luokilta. Hienoa! 

Kokouksessa hyväksyttiin rehtori Mikko Kyrön esittelemä koulun toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2013-2014, valittiin vanhempainyhdistyksen hallitus ja otettiin kantaa Vantaan koulusäästöihin. Lisäksi kokouksessa päätettiin, että vanhempainyhdistys ottaa tästä lähtien järjestääkseen koulukuvauksen.

Vanhempainyhdistyksen kanta kouluverkon supistamiseen ja kouluista otettaviin säästöihin on jyrkän kielteinen. Pöytäkirjaan kirjattiin seuraavaa:

"Vantaan kaupunki on pyytänyt koulujen vanhempainyhdistyksiltä tai -toimikunnilta lausunnot koskien Vantaan opetustoimesta pysyvästi säästettävää 5 miljoonan euron summaa. Lausuntopyyntö on toteutettu lomakkeella, jossa otetaan kantaa valmiiksi muotoiltuihin väitteisiin asteikolla 1-5 (täysin samaa mieltä - täysin eri mieltä). Lisäksi lomakkeessa pyydetään valitsemaan kolmesta säästövaihtoehdoista; henkilökuntaan vaikuttavat säästöt, jotka vastaavat 100 opettajan ja 100 avustajan vähentämistä, koulukiinteistöihin vaikuttavat säästöt tai muut säästöt, johon on lisäksi kirjattava ehdotukset vastaavan suuruisten säästöjen toteuttamiseksi.
Vanhempainyhdistyksen kanta
Todettiin, että kysymykset on muotoiltu johdattelevasti ja tarkoitushakuisesti, eikä esimerkiksi ala-asteen vanhempainyhdistyksen ole mielekästä ottaa kantaa yläasteiden opetuksen järjestämiseen. Lisäksi kokouksen osanottajat kyseenalaistivat säästölaskelmien pohjana käytetyt ennusteet alueen väestökehityksestä.
Tuomelan koulun lakkauttamista vastustava Pro Tuomela -ryhmä on esittänyt vaihtoehtoisen tavan toteuttaa säästöt ilman opettajien ja kouluavustajien vähentämistä tai koulujen lakkauttamista esimerkiksi laajentamalla oppilaaksiottamisalueita, siirtämällä Tuomelan koulu hallinnollisesti Hämeenkylän koulun sivutoimipisteeksi ja luopumalla suunnitelluista, tarpeettoman laajoista Tuomelan koulun korjaustöistä.
Vanhempainyhdistyksen lausunto noudattaa Pro Tuomela -ryhmän näkemystä."